Přeskočit na hlavní obsah

Jak správně určit diagnózu?

O nemocech je potřeba uvažovat v souvislostech. Bohužel současná medicína stále ještě uvažuje v lineární kauzalitě -  žlučník má spoustu kamenů, tedy problém je žlučník a operace to vyřeší. Ale to je chybné uvažovaní, kdy se řeší následek, nikoliv příčina. 

Diagnóza sice je určena, ale to, co je stanoveno, často není skutečnou příčinou potíží pacienta. Zdravotní pojišťovny bohužel tlačí zejména specialisty do velmi striktního postupu – léčím žlučník nebo třeba diabetes, ale nic dalšího, nehledám souvislosti. Systém takto generuje nedoléčené pacienty.
Základní potřeba v medicíně (pro zlepšení kvality) je zvýšení hodnoty bodu za výkony.

V alternativní medicíně platí, že oči, jazyk a nehty jsou jedny z nejdůležitějších orgánů, ze kterých můžeme vyčíst nepřímé známky. Jakmile se tedy na těchto částech těla začíná "něco hlásit", musíme začít hledat příčinu uvnitř.

Problémům lze předcházet už v dětství

Děti, které vyrůstají na venkově anebo aspoň doma mají psa nebo kočku, mají podstatně lépe vyvinutý imunitní systém, méně alergií a méně autoimunitních onemocnění, protože různé parazitární infekce chrání dítě v kritickém věku, kdy se formuje imunitní systém, aby později neonemocněl Crohnovou chorobou. Kočky a psi doma vedou k lepšímu zdravotnímu stavu dětí v budoucnosti. Pokud je dítě vystaveno přírodním podnětům, lze předpokládat, že bude mít méně nádorových onemocnění.







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv