Přeskočit na hlavní obsah

Vše začíná ve střevech

Víte, že už Hipokrates použil slogan "Všechny nemoci začínají ve střevech"?  Uběhly více než dvě tisíciletí a prohlášení otce medicíny nabírá na síle. 

Gastrointestinální trakt je poset hustou sítí neurotransmiterů, které jsou v neustálém kontaktu s mozkem, ale také působí bez jeho části. Ve sliznici střeva vzniká téměř 80 % imunitních organismů, které střevo obsahuje (10x více buněk než zbytek těla dohromady).

Kromě toho střevní chodby obsahují genom 100krát větší než lidský genom a metabolickou aktivitu mají větší než játra. Je to jen malá část střevních vazeb, ale dost na to, aby braly svou zdravotní důležitost vážně. 

Účinky správného fungování čistých střev s vyváženou a rozmanitou bakteriální flórou se neomezují pouze na trávicí systém, ale ovlivňují imunitu, alergickou tendenci, stav pokožky, vlasy, nehty, kardiovaskulární systém a pohodu a odolnost vůči stresu. Pečovat o střeva je nezbytností, podceňovat jejich roli se nevyplácí.

A víte, kdo je nejlepším pomocníkem při správném fungování střev?  Nejprve jejich správná a šetrná očista a následně prevence. S očistou pomohou nejlépe Silver s Deparimem a prevencí chlorella v tobolkách od českého výrobce: pro ženy Euniké Red, pro muže Euniké Blue.







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv