Pokud chlorella není dezintegrovaná, moc si z ní váš organismus nevezme. Naše enzymy se nedokážou dostat k jejímu jádru, aby si z chlorelly vzaly to nejlepší, co nabízí. Další účinky zvyšuje mikronizace, díky které se násobí vstřebatelnost. Takovou chlorellu umí vyrábět česká firma Queen Euniké, která k ní přidává ještě další přírodní látky, díky kterým vznikla řada dost zajímavých doplňků stravy.
Chlorella - rozdíly na trhu
- lisované tablety - jde o produkty vyráběné zapékáním, které bohužel zlikviduje i to málo, co ještě v takovém produktu zůstalo. Buď se zapéká za vysokých teplot nebo se za studena použijí chemická pojiva. U takto zpracované chlorelly si nemůžete být jisti, zda je dezintegrovaná. A právě dezintegrace znamená, zda bude fungovat či ne.
- sypaná chlorella - většina dostupného sortimentu na trhu není dezintegrovaná. Ví se o tom, ale moc se to nikde neříká. Takto zpracovaná je navíc velmi náchylná na plísně v okamžiku kontaktu se vzduchem. Takže otevřete balení a pak už to jede.... Své by Vám o tom povyprávěli v Mikrobiologickém ústavu Akademie věd, v Třeboni se pod jejich záštitou pěstuje CELOROČNĚ chlorella pyrenoidosa a také velmi vzácný kmen Chlorella SP.
- želatinová tobolka - pokud je zachován správný technologický postup v silně sterilním prostředí, kdy nedojde ke kontaktu vzduchem, původ suroviny je z Třeboně a je zaručen proces dezintegrace, pak jde o špičkovou kvalitu, která na trhu nemá konkurenci. Ano, opravdu nemá konkurenci.
Doporučuji pročíst si informace k pěstování u nás v ČR na www.chlorellasp.cz , kde jsou i informace vytažené z věděckých prací a výzkumu této suroviny.